gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: новації в оплаті праці медиків та розслідування випадків профзахворювань – тема превенції в ПМСД «Центральний»

10 лютого 2022

В інформаційно-розяснювальному контексті відбулася зустріч начальника Управління Держпраці у Рівненській області Юрія Наконечного та директора КНП «Центр ПМСД «Центральний» Рівненської міської ради Олега Шрама.

Керівники обговорили питання новацій в оплаті праці медичних працівників, які введені в дію з набуттям чинності постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Юрій Наконечний наголосив на неприпустимості переведення працівників на умови неповного робочого дня без їх згоди та без достатніх законних підстав. У свою чергу, Олег Шрам запевнив, що у медичному закладі «Центральний» належно дотримуються трудового законодавства.

Також було проаналізовано стан захворюваності медпрацівників закладу на COVID-19 та вчасність подання відповідних повідомлень. Співрозмовники обговорили проблемні питання, які виникають під час проведення розслідувань випадків гострих професійних захворювань, спричинених COVID-19.