На Одещині між ГУ Держпраці та ГУ Держпродспоживслужби підписано Меморандум про співробітництво
09 лютого 2022Начальник ГУ Держпраці в Одеській області Сергій Байдюк та в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Володимир Гіска підписали Меморандум про співробітництво і партнерство з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Мета угоди – взаємодія в рамках здійснення повноважень у сфері державного ринкового нагляду, зокрема: здійснення моніторингу звернень споживачів (користувачів) про захист їх права на безпечність нехарчової продукції, нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання продукції (користування нею); проведення перевірок характеристик продукції; вжиття заходів щодо своєчасного попередження споживачів (користувачів) про виявлену органами ринкового нагляду небезпеку, яку становить продукція тощо.
Предметом Меморандуму є взаємодія Сторін у напрямі організації та проведення спільних заходів, спрямованих на безпечність нехарчової продукції, на яку поширюється дія технічних регламентів, недопущення порушень вимог законодавства про працю, законодавства про рекламу, а також проведення профілактичної роботи серед суб’єктів господарювання та інформаційних заходів.
Сторони зобов’язалися враховувати перелік продукції, на яку поширюється дія технічних регламентів, для проведення спільних заходів ринкового нагляду; надавати необхідну інформацію для здійснення державного ринкового нагляду, нагляду за додержанням вимог законодавства про працю, про рекламу, якщо це не заборонено законом чи іншим нормативно-правовим актом; вживати заходів щодо інформування громадськості про продукцію, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.
У рамках угоди сторони також мають проводити роз’яснювальну роботу серед органів місцевого самоврядування щодо процедури розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, що сталися внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції, та низку інших заходів.