gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Сумах обговорили питання трудових прав медиків на нараді в ОДА

09 лютого 2022

Керівництво Управління Держпраці у Сумській області взяло участь у онлайн нараді Сумської ОДА на тему «Стан захворюваності у Сумській області та заходи по профілактиці». На конференції також були присутні представники медичних закладів області та соціальні партнери Держпраці.

Учасники заходу проаналізували стан захворюваності медпрацівників та розглянули проблемні питання, які виникають під час проведення розслідувань випадків гострих професійних захворювань.

Начальник Управління Держпраці Юрій Семеног акцентував увагу присутніх на порядку надання екстрених повідомлень та повідомлень про захворювання медичних працівників на COVID-19.


Представникам 
лікувальних закладів також було наголошено на змінах у законодавстві щодо оплати праці медичним працівникам. Посадовці  звернули увагу присутніх на фінансову та адміністративну відповідальність у разі порушення прав працівників.

Довідково: наразі до Управління Держпраці у Сумській області надійшло 1091 повідомлення про випадки захворюваності медичних працівників на COVID-19, з них 20 смертельних. Утворено 1091 комісію із розслідування нещасних випадків. Завершених розслідувань – 1030, з них 147 нещасних випадків пов’язані з умовами праці.