gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Буковині з метою безпечного використання кисневого обладнання з персоналом медзакладів проведено додаткові інструктажі

08 лютого 2022

Головні державні інспектори Управління Держпраці у Чернівецькій області проводять у лікувальних установах Буковини посилені інформаційно-роз’яснювальні заходи.

Інформаційна робота триває з метою запобігання настання нещасних випадків при експлуатації потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, а саме систем кисневого забезпечення та посудин, що працюють під тиском.

Фахівці Управління Держпраці зазначають, що умови зберігання та експлуатація кисневих балонів у лікарняних закладах, в цілому, відповідають вимогам нормативно-правових актів з охорони праці.

Водночас існує певна проблема у недостатній кількості відповідних інструментів для технічного обслуговування, а сам персонал не забезпечено достатньою кількістю спецодягу.  

Також фахівці акцентують на тому, що не в усіх  медичних закладах розпочато роботу щодо проведення ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів та поновлення відповідних дозволів на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки.

Довідково: інформаційно-роз’яснювальні заходи проводяться спільною робочою групою, до складу якої входять представники Управління Держпраці у Чернівецькій області, департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації та Управління цивільного захисту населення області.