gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: посадовці Східного міжрегіонального управління взяли участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

07 лютого 2022

4 лютого заступник начальника Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці взяла участь у засіданні Обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

За моніторинговими даними ГУ статистики у Луганській області, станом на 01 січня 2022 року заборгованість із заробітної плати на 16 економічно активних підприємствах області становила 48,6 млн гривень. Найбільша заборгованість залишається на двох вугледобувних підприємствах (35,7 млн грн), що складає 73,5% від суми боргу по області.

Варто зазначити, що на комунальних підприємствах області погашено заборгованість у розмірі 1,6 млн гривень.

В ході засідання заступник начальника Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці звернула увагу присутніх, що у зв’язку з набуттям чинності постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» (далі – Постанова) підвищено базовий рівень заробітної плати для лікарів та медичних сестер.

У разі надходження від медичних працівників звернень, що стосуються примусового запровадження роботи на умовах неповного робочого часу та розмірів нарахованої заробітної плати, відповідно до частини першої статті 6 Закону України від 50 квітня 2007 року № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Міжрегіональне управління проводитиме позапланові заходи контролю за кожним випадком порушення прав медичних працівників.

За результатами засідання комісії надано протокольні доручення щодо термінового вжиття заходів для погашення утвореної заборгованості із заробітної плати, а також неприпустимості порушень прав медичних працівників регіону в частині виплати заробітної плати.