gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині перевірено структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця»

07 лютого 2022

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області завершено планову перевірку регіональної філії «Одеська залізниця» Акціонерного товариства «Українська залізниця».

З 17 по 28 січня перевіркою було охоплено 9 виробничих підрозділів філії: «Локомотивне депо Христинівка», «Локомотивне депо Помічна», «Знам’янська дистанція електропостачання», «Ремонтне вагонне депо Помічна», «Ремонтне вагонне депо Знам’янка»,«Помічнянська дистанція електропостачання»,«Долинська дистанція електропостачання»,«Локомотивне депо Знам’янка», «Знам’янськадирекція залізничних перевезень».

Під час перевірки виявлено 139 порушень законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, гігієни праці.

Зокрема, посадовці Управління виявили відсутність у суб’єктів господарювання дозвільних документів на зберігання небезпечних речовин; газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних або пожежонебезпечних зонах, проведення вантажо-розвантажувальнихробіт, експлуатацію устатковання підвищеної небезпеки напругою понад 1000В тощо.

Також у деяких підрозділах не подані на розгляд Управління Держпраці повідомлення про результати  ідентифікації об’єкта підвищеної небезпеки.

Є зауваження щодо проходження навчання та перевірки знань окремих працівників, освітлення приміщень, експлуатації електрообладнання, проведення робіт  на висоті.

За результатами перевірок ініціюється звернення до суду щодо заборони виконання вантажно-розвантажувальних робіт; заборони на експлуатацію устатковання підвищеної небезпеки напругою понад 1000В; припинення експлуатації ряду машин та виконання робіт підвищеної небезпеки.

Видано припис щодо усунення виявлених порушень у встановлені терміни.