gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині керівникам медичних закладів наголошують на неприпустимості примусового переведення працівників на неповний робочий час

04 лютого 2022

На Вінниччині триває посилена інформаційно-розяснювальна робота щодо вимог Постанови Уряду від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Так, фахівці Управління Держпраці у Вінницькій області надали розяснення керівництву КНП«“ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ №4 М. ВІННИЦІ” щодо неприпустимості примусового переведення працівників на неповний робочий час.

Метою зазначених інформаційних заходів є забезпечення трудових прав медичних працівників!

Нагадаємо, розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці встановлений у межах фонду оплати праці на 2022 рік на рівні не менше:

– 20 000 гривень – для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

– 13 500 гривень – для фахівців з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.