gov.ua Державні сайти України
Пошук

Верховний Суд підтримав правову позицію Управління Держпраці у Закарпатській області

04 лютого 2022

Верховний Суд України відхилив касаційну скаргу підприємця з Ужгорода, якого Управління Держпраці у Закарпатській області  притягнуло до відповідальності за використання незадекларованої праці.

Незважаючи на те, що суди двох інстанцій – Закарпатський окружний адміністративний суд та Восьмий апеляційний суд м. Львова свого часу визнали рішення Управління Держпраці у Закарпатській області правомірним, все ж підприємець вирішив оскаржувати його ще й у Верховному Суді.

А все почалося з того, що у ході інспекційного відвідування, яке проводилося у червні 2018 року у крамниці, власником котрої є вказаний підприємець, держінспектори виявили двох неоформлених працівниць. В обовязки жінок входило викладати товар. Але обидві працівниці виконували ці функції без укладеного з роботодавцем трудового договору.

За результатами контрольного заходу на фізичну особу-підприємця був накладений штраф у розмірі 223 380 гривень.

Аналізуючи доводи, викладені у касаційній скарзі, колегія суддів Верховного Суду України погодилася з висновками судів попередніх інстанцій і прийняли рішення залишити їх без змін. Касаційну скаргу підприємця Верховний Суд  залишив без задоволення. Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.