Житомирщина: очільники Управління Держпраці та ГУ Держспоживслужби підписали Меморандум про співробітництво
04 лютого 2022Начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін та начальник ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита підписали Меморандум про співробітництво і партнерство з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Мета угоди – взаємодія в рамках здійснення повноважень у сфері державного ринкового нагляду, зокрема: здійснення моніторингу звернень споживачів (користувачів) про захист їх права на безпечність нехарчової продукції (далі – продукція), нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання продукції (користування нею); проведення перевірок характеристик продукції; вжиття заходів щодо своєчасного попередження споживачів (користувачів) про виявлену органами ринкового нагляду небезпеку, яку становить продукція тощо.
Документ передбачає проведення спільних превентивних заходів, спрямованих на дотримання суб’єктами господарювання законодавства про державний ринковий нагляд, контроль нехарчової продукції, проведення освітньо-роз’яснювальних заходів для споживачів (користувачів) та їх громадських об’єднань, взаємне сповіщення про випадки виявлення нехарчової продукції, яка становить загрозу суспільним інтересам, чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам, проведення роз’яснювальної роботи серед органів місцевого самоврядування щодо процедури розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, що сталися внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції, та низку інших заходів.
Сторони домовилися, що діятимуть на засадах паритетності та рівноправності у взаємовідносинах і мають намір спрямувати зусилля на ефективне співробітництво у сфері державного ринкового нагляду.