gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині розпочато проведення інформаційних заходів, спрямованих на недопущення порушення прав медичних працівників

02 лютого 2022

У зв’язку з набуттям чинності постанови КМУ від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати медичних працівників закладів охорони здоровя», яка передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер, посадові особи ГУ Держпраці розпочали проведення інформаційних заходів у медичних закладах Харківщини з метою недопущення порушення прав медичних працівників.

Так, інформаційна робота вже проведена у КНП «Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова» Харківської міської ради, ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В.Т. Зайцева», КНП Харківської обласної ради «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня», КНП «Міська клінічна лікарня №13» ХМР, КНП «Міська лікарня №3» ХМР, КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» ЧМР Харківської області.

Також за допомогою засобів телефонного зв’язку проінформовано керівників КНП ХОР «Обласна клінічна інфекційна лікарня», КНП ХОР «Обласний протитуберкульозний диспансер №1», КНП ХОР«Обласна психіатрична лікарня №1», КНП «Міська багатопрофільна лікарня №18» ХМР.

Посадовцями було роз’яснено зміни у нарахуванні заробітної плати, а також права медичних працівників при запровадженні роботи на умовах неповного робочого часу, зокрема, примусового запровадження роботи на умовах неповного робочого часу та розмірів нарахованої заробітної плати.