gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині триває проведення інформаційних заходів з метою подолання незадекларованої праці в регіоні

02 лютого 2022

З метою зниження рівня незадекларованої праці в регіоні інспекторами Управління Держпраці у Хмельницькій області триває проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів.

Інформаційними заходами охоплено різноманітні галузі здійснення господарської діяльності, зокрема особливу увагу приділено найбільш ризиковим галузям, в яких раніше були виявлені випадки використання незадекларованої праці.

Під час зустрічей працівникам та роботодавцям роз’яснено переваги офіційного працевлаштування та наслідки використання незадекларованої праці.

Посадовці Управління звернули увагу на необхідність дотримання вимог законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин, оплати праці найманих працівників, забезпечення їх прав на здорові та безпечні умови праці, на відпочинок, на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також надано інформацію щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства про працю з метою запобігання можливим фінансовим санкціям, які можуть бути накладені за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

Окремо акцентовано увагу на ризиках неофіційної зайнятості, зокрема на штрафних санкціях, які чекають на роботодавця у випадку виявлення порушень.