gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: з працівниками КП «Міськтепловоденергія» говорили про вимоги безпеки під час експлуатації обладнання, що працює під тиском

28 січня 2022

Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки щодо експлуатації обладнання, що працює під тиском під час опалювального сезону – основна тема семінару проведеного для працівників КП «Міськтепловоденергія».

Захід проведено за участі посадовців Управління Держпраці у Хмельницькій області, Фонду соціального страхування, представників відділу соціально-трудових відносин департаменту соціального захисту населення та навчально-методичного центру «Охорона праці».

Під час семінару обговорено новоприйняті нормативно-правові акти з охорони праці. Зокрема, було роз’яснено правила, що стосуються експлуатації обладнання, яке працює під тиском та під час використання виробничого обладнання працівниками.

Розглянуто питання щодо виконання робіт та експлуатації об’єктів з підвищеною небезпекою. Наголошено на обов’язковому декларуванні та отриманні дозвільних документів на відповідні види робіт.

Значну увагу зосереджено на використанні працівниками засобів індивідуального захисту (передбачених нормами), застосування справного інструменту та відповідно зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

За результатами семінару присутнім рекомендовано забезпечувати контроль щодо дотримання посадовими особами та виконанням працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою.