gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині триває інформаційна робота з працівниками та роботодавцями регіону щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства з питань праці

25 січня 2022

Посадовці Управління Держпраці у Вінницькій області продовжують надавати працівникам та роботодавцям регіону розяснення щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства з питань праці. Зазначені інформаційно-розяснювальні  заходи дозволяють не лише вчасно виявити наявні порушення, а ще й надати рекомендації щодо правильного їх усунення та не допущення у майбутньому.

Так, нещодавно посадові особи Управління Держпраці відвідали підприємців та працівників торгівельної сфери м. Калинівка, що на Вінниччині та вкотре наголосили, що запорукою гарантованої виплати заробітної плати, згодом – пенсії, лікарняних та інших соціальних виплат є задекларована праця.

Посадовці Держпраці постійно закликають роботодаців не зволікати з належним оформленням працівників, приймаючи їх на роботу. Наголошують, що чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Нагадаємо, що належним чином оформлені трудові відносини  можуть вважатися лише ті, коли роботодавець уклав з працівником трудовий договір, офіційно повідомив про його працевлаштування Державну податкову службу, офіційно і в повному розмірі виплачує заробітну плату, сплачує за працівника єдиний соціальний внесок.