gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам ХКП «Електротранс» – про дотримання вимог безпеки під час перевезення пасажирів та профілактику виробничого травматизму

18 січня 2022

З метою профілактики виробничого травматизму під час перевезення пасажирів тролейбусами (автобусами) проведено семінар для працівників ХКП «Електротранс».

Захід проведено за участі представників Управління Держпраці у Хмельницькій області та Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

Під час семінару роз’яснено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки, які безпосередньо стосуються суб’єкта господарювання.

Проаналізовано стан виробничого травматизму в транспортній галузі та запропоновано перелік заходів задля попередження та зниження рівня травмувань працівників під час виконання посадових обов’язків.

Обговорено питання щодо  проектно-технічної документації, реєстрації і технічних оглядів, утримання та ремонту транспортних засобів та обладнання підвищеної небезпеки.

Наголошено, що ризики для ремонтного персоналу від впливу основних видів небезпеки мають бути попереджені або зведені до мінімуму за рахунок виконання запобіжних заходів.

Закцентувано увагу на тому, що додержання працівниками вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці – є основним завданням щодо збереження життя, здоров’я і працездатності працівників у процесі трудової діяльності та попередження виробничого травматизму.

За матеріалами семінару працівникам ХКП «Електротранс» рекомендовано здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства.