gov.ua Державні сайти України
Пошук

Як інспектори праці допомогли 61 працівнику отримати заборговану заробітну плату

18 січня 2022

До Управління Держпраці у Полтавській області звернувся Сергій (ім’я змінено), якому підприємство заборгувало виплату заробітної плати. Чоловік шукав поради спеціалістів, бо напередодні побачив у громадському транспорті інформаційний плакат, у якому йшлося про те, що саме Держпраці може допомогти у дотриманні трудових прав.

В ході проведення перевірки інспектори встановили, що Сергій не єдиний працівник, який не отримав заробітну плату за виконану роботу. Виявилось, що на підприємстві існує заборгованості з виплати заробітної плати перед 61 працівникомза серпень їм заборгували понад 600 тисяч гривень.

Керівництву підприємства нагадали, що за несвоєчасну виплату заробітної плати роботодавця можуть притягнути до фінансової, адміністративної або кримінальної відповідальності та видали припис, яким зобов’язали усунути виявлені порушення. Також було складено протокол про адміністративне правопорушення, який спрямовано до суду.

На виконання винесеного припису заборгованість перед працівниками із виплати заробітної плати була повністю погашена, а ще – забезпечено подальшу виплату заробітної плати без порушення термінів.