gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині поновлено трудові права 8 іноземних працівників

11 січня 2022

Продовж листопада – грудня 2021 року Управлінням Держпраці у Миколаївській області проведено 72 заходи контролю відносно роботодавців, які застосували у 2020 році – І півріччі 2021 року працю іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Спільно з представником органу ДМС проведено 18 перевірок.

За результатами контрольних заходів у 16 суб’єктів господарювання, які застосовують працю іноземців та осіб без громадянства, виявлено порушення законодавства про працю відносно іноземних громадян.

Державними інспекторами  відносно керівників суб’єктів господарювання складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 41 КУпАП, які спрямовані до суду для ухвалення відповідного рішення.

З метою вжиття всіх необхідних заходів реагування в межах повноважень Управлінням Держпраці направлено листи до Миколаївського обласного центру зайнятості та територіального органу Державної податкової служби відносно 46 суб’єктів господарювання, яким надано Дозволи на застосування праці іноземців та осіб без громадянства та які відсутні за зареєстрованим місцезнаходженням, для врахування в роботі.

Станом на 01 січня 2022 року на виконання, наданих державними інспекторами приписів про усунення виявлених порушень законодавства про працюроботодавцями поновлені трудові права 8 працівників Республіки Молдови, Узбекистану та Туреччини.