gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: завдяки інспекторам праці поновлено трудові мінімальні гарантії в оплаті праці 245 працівників

30 грудня 2021

На Миколаївщині за результатами позапланової перевірки встановлено факти порушення мінімальних трудових гарантій працівників в оплаті праці, зокрема в частині нарахування індексації заробітної плати. Також виявлено порушення норм законодавства про працю щодо нарахування надбавки, своєчасного підвищення розміру посадових окладів, визначення та виплати правильного розміру сум, належних працівникам при звільненні.

На виконання вимог припису інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області 245 працівникам установи здійснено нарахування індексації заробітної плати за період з грудня 2016 по серпень 2021. Кошти на загальну суму 256,1 тис. грн виплачено у листопаді 2021 року. Крім того, на виконання припису у жовтні 2021 року 185 працівникам нараховані та виплачені  кошти, що належали їм від роботодавця при звільненні, на загальну суму  267,2 тис. грн.

Управління Держпраці направило керівнику установи подання щодо притягнення винних осіб до відповідальності. Відносно посадової особи відділу фінансового забезпечення складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.