gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині триває щорічна кампанія Управління Держпраці «Новорічна порадниця у сфері праці»

29 грудня 2021

Третій рік поспіль на передодні новорічних свят на Миколаївщині відбувається інформаційна кампанія Управління Держпраці у Миколаївській області «Новорічна порадниця у сфері праці».  У цьому році заходи в рамках кампанії здійснюються здебільше онлайн.  Це забезпечує максимальне територіальне охоплення мешканців області.

Підтримку у проведенні заходів надає соціальний партнер Миколаївській обласний центр зайнятості.

Мешканці 20 населених пунктів Баштанської, Арбузинської, Єланецької територіальних громад дізналися про особливості  належного оформлення трудових відносин, про розмір заробітної плати, нижче якого не може бути виплачено при відпрацюванні повний місяць, про низку трудових прав, що передбачені для працівників певних категорій тощо.

Під час заходів інспектори праці наголошували, що порушені трудові права можна поновити, та на тому, що Управління Держпраці готове надати підтримку у розв’язанні питань у сфері дотримання законодавства про працю.

Учасникам визначено порядок належного оформлення трудових відносин та акцентовано на перевагах задекларованої праці для працівника та роботодавця.