gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам медичних закладів – про дотримання вимог безпеки під час експлуатації кисневого обладнання

29 грудня 2021

З метою попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота у медичних закладах.

Цього разу посадовцями Управління з інформаційними настановами відвідано КП «Хмельницьку інфекційну лікарню» та КП «Хмельницький міський перинатальний центр».

Працівникам закладів охорони здоров’я наголошено на основних вимогах безпеки під час експлуатації посудин, що працюють під тиском, зокрема кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

За результатами зустрічей рекомендовано забезпечувати дотримання посадовими особами та працівниками закладу вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, а також розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму, під час експлуатації посудин, що працюють під тиском.

У зв’язку із значним рівнем захворюваності на Covid-19 та гострій потребі у використанні медичного кисню, а також з метою попередження нещасних випадків – інспекторами Упрвління Держпраці  у Хмельницькій області триває проведення інформаційних заходів у медичних закладах регіону.