gov.ua Державні сайти України
Пошук

Представникам лісгоспів України на онлайн-навчанні роз’яснено особливості отримання дозвільних документів

28 грудня 2021

Посадові особи Управлінь Держпраці у Черкаській і Чернівецькій областях взяли участь в онлайн-навчанні з питань надання адміністративних послуг, що було проведено з ініціативи Держлісагентства України для інженерів з охорони праці, відповідальних осіб підприємств лісової галузі України.

Спікер заходу – головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства України Андрій Мусійовський – акцентував увагу присутніх на практичних моментах отримання суб’єктом господарювання документів дозвільного та декларативного характеру.

Начальник відділу інспекційної діяльності, організаційно-аналітичного забезпечення, експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Чернівецькій області Олена Дорош детально зупинилася на процедурі отримання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, зокрема онлайн шляхом.

Завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаській області Василь Юрченко надав присутнім практичні поради щодо отримання підприємством дозвільних документів  та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, навів приклади найпоширеніших порушень. Посадовець роз’яснив порядок реєстрації Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці через Портал електронних сервісів Міністерства економіки України.

Як відзначив спікер заходу, відповідальне ставлення всіх учасників виробничої діяльності до дотримання вимог законодавства дозволить підвищити безпеку праці, запобігти виробничому травматизму у лісовій галузі.