gov.ua Державні сайти України
Пошук

Відбулася робоча зустріч Держпраці з представниками роботодавців у сфері телекомунікацій

24 грудня 2021

24 грудня відбулася робоча зустріч посадових осіб Держпраці з представниками роботодавців, які здійснюють діяльність у сфері інформації та телекомунікацій.

Під час зустрічі обговорили питання незадекларованої праці у сфері надання послуг проводового доступу до Інтернету.

Представники роботодавців акцентували увагу на тому, що для бізнесу ключовим аспектом інвестиційної привабливості є забезпечення рівних умов діяльності, зокрема, у трудових відносинах. Недобросовісні гравці, які застосовують незадекларовану працю або сплачують заробітну плату «у конвертах», отримують неправомірні переваги у конкуренції, що не може не турбувати бізнес та державу.

Саме тому, легальні бізнес-гравці підтримують заходи Держпраці щодо посилення соціального діалогу у сфері забезпечення безпечної та задекларованої праці і висловили готовність брати участь у напрацюванні ідей для досягнення гідних умов праці на рівні кожного роботодавця, забезпечення безпечної та задекларованої праці в Україні.

З цією метою прийнято рішення щодо об’єднання зусиль у боротьбі із незадекларованою працею та підвищення рівня культури щодо додержання вимог законодавства про працю.