gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вінниччина: на 12 підприємствах погашено заборгованість із виплати заробітної плати

23 грудня 2021

Заступник начальника Управління Держпраці у Вінницькій області Сергій Гаєв взяв участь в онлайн засіданні Міжвідомчої робочої групи з питання погашення заборгованості із заробітної плати, що відбулось під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко.

Управління Держпраці постійно контролює питання виплати заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності. На Вінниччині проводиться системна робота щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

Завдячуючи вжитим заходам вдалось призупинити зростання заборгованості починаючи із серпня місяця.

За даними оперативного моніторингу станом на 20 грудня заборгованість порівняно із станом на 1 листопада поточного року зменшилась майже на 11,1 млн грн і становить 25,8 млн грн. Область займає 8 місце серед регіонів України (за рівнем найменшої суми заборгованості).

Повністю погашено за цей час заборгованість на 12 підприємствах – 5,7 млн грн. Загальна кількість підприємств, які допустили заборгованість із заробітної плати, скоротилась у зазначеному періоді на 12 одиниць, із 40 до 28.