gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: працівникам закладів охорони здоров’я – про безпечне використання кисневих балонів

22 грудня 2021

На виконання доручення Прем’єр-міністра України, у зв’язку з великою кількістю трагічних випадків у світі під час використання медичного кисню та з метою унеможливлення настання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я першої і другої черги та резервних закладах охорони здоров’я надання медичної допомоги хворим на COVID -19 на Сумщині активно проводиться  інформаційно-роз’яснювальна робота з безпечної експлуатації такого устаткування.

Наприклад, в ході планової перевірки Сумської обласної клінічної лікарні фахівці Держпраці поспілкувалися з працівниками установи щодо правил використання кисневих балонів.

Під час розмови наголосили на необхідності дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

До відома: з середини листопада 2021 року інформаційні роботи проведено вже з 7 закладами. Така робота триватиме постійно і у 2022 році.

Головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області будуть і надалі проводити у медичних закладах Сумщини заходи, спрямовані на запобігання виникненню нещасним випадкам та аваріям при використанні кисневого обладнання.

Потрібно  зазначити, що незважаючи на реальну загрозу життю та здоров’ю працівників при роботі з кисневими балонами деякі заклади відкрито ігнорують методичні рекомендації фахівців Управління Держпраці.

Закликаємо керівників установ відповідально ставитися до безпеки своїх працівників та не забувати про  персональну відповідальність роботодавця за недотримання норм чинного законодавства з питань охорони праці.