gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія з метою запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем

22 грудня 2021

На Харківщині фахівці ГУ Держпраці за участі Департаменту охорони здоров’я та Харківської міської ради посилили інформаційно-роз`яснювальну роботу у закладах охорони здоров’я  з метою запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Інформаційні заходи вже проведено для працівників КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» ЧМР ХО, КНП «Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17» ХМР, КНП «Міська багатопрофільна лікарня №18» ХМР, КНП «Міська клінічна багатопрофільна лікарня №25» ХМР, КНП «Лозівське територіальне медичне об’єднання» ЛМР ХО, КНП  «Богодухівська центральна районна лікарня» БМР, КНП «Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері» ІМР, КНП «Міська клінічна лікарня №2 імені проф. О.О.Шалімова» ХМР, КНП «Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» БМР ХО, КНП «Зміївська центральна районна лікарня» ЗМР ХО.

Під час проведення заходів фахівцями ГУ Держпраці наголошено на головній задачі керівників суб’єктів господарювання забезпеченні безпеки та захисту здоров’я працівників.

Посадовцями акцентувалася увага на дотриманні вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема на розробці інструкції з охорони праці; призначенні наказом керівника закладу відповідальних осіб за справний стан і безпечну експлуатацію трубопроводів постачання газоподібного кисню та посудин, що працюють під тиском; допущенні до обслуговування посудин і систем трубопроводів кисню осіб не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктаж, навчання та перевірку знань з питань охорони праці; забезпеченні наявності необхідної технічної документації на кожну систему подачі газоподібного кисню.

Також фахівцями ГУ Держпраці були надані відповідні рекомендації щодо проведення запобіжних заходів та дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці.