gov.ua Державні сайти України
Пошук

На закарпатських гірськолижних курортах готувались до відкриття зимового туристичного сезону

20 грудня 2021

Напередодні відкриття зимового туристичного сезону на Закарпатті пройшли виїзні семінари за участі представників Управлінь Держпраці, ДСНС, туризму та курортів ОДА, а також місцевих гідів, власників закладів харчування, проживання та фірм з обслуговування підвісної канатної дороги.

Минулого тижня такі заходи відбулися на території карпатського рекреаційного комплексу Драгобрат та екокурорту Ізки. Традиційно йшлося про підготовку до прийняття подорожуючих та їх безпеку.

Учасники прозвітували про виконану роботу, обговорили стан підготовки гірськолижного курорту до прийому туристів у зимову пору і створення безпечних умов для їх відпочинку.

Посадовці Управління Держпраці акцентували увагу присутніх на обов’язковому виконанні суб’єктами господарювання правил експлуатації підвісних канатних доріг, облаштуванні лижних трас, реєстрації й використанні технологічного транспорту «Ратрак». При цьому вказали небезпечні фактори, що можуть виникнути на гірськолижних трасах. Особливу увагу звернули на питанні навченості персоналу, наявності відповідних дозвільних документів, допуску до робіт підвищеної небезпеки лише офіційно оформлених працівників та на неприпустимості використання незадекларованої праці загалом у всіх закладах.

Рятувальники зі свого боку розповіли про сучасні методи проведення пошуково-рятувальних робіт, поділилися практичним досвідом надання допомоги потерпілим, надали низку рекомендацій гідам щодо влаштування безпечного відпочинку у горах, насамперед мовилося про вибір маршрутів, екіпірування та спорядження.

Своєрідним підсумком семінару став цікавий діалог, до якого були залучені усі присутні і в ході якого прийняли рішення про необхідність звернення до представників місцевої влади та лісових господарств з проханням підготувати дороги та туристичні стежки до прийняття відпочивальників.