gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині з метою попередження виробничого травматизму в галузі енергетики проведено дводенний семінар у виробничих підрозділах АТ «Хмельницькобленерго»

20 грудня 2021

З метою попередження та зниження рівня виробничого травматизму в галузі енергетики, фахівцями відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено виїзну семінар-нараду з керівниками, спеціалістами, оперативним та оперативно-виробничим персоналом АТ «Хмельницькобленерго» на тему: «Дотримання організаційних і технічних заходів безпечного виконання робіт в діючих електроустановках».

Дводенний семінар відбувся у виробничих підрозділах АТ «Хмельницькобленерго», а саме в Городоцькому та Хмельницькому міському РЕМах.

Під час заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в галузі енергетики за одинадцять місяців поточного року, обговорено обставини і причини настання нещасних випадків, а також визначено шляхи запобігання нещасним випадкам під час виконання робіт в діючих електроустановках.

Значну увагу приділено питанню щодо дотримання працівниками вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок, а саме: організаційних і технічних заходів безпечного виконання робіт в діючих електроустановках, видачі наряду-допуску, розпорядження.

В продовження теми безпеки під час виконання робіт,  працівникам Районів електричних мереж АТ «Хмельницькобленерго» наголошено на обов’язковому використанні засобів індивідуального захисту, безпечному виконанні робіт на висоті, а також на питанні допуску відряджених працівників до робіт в електроустановках.

За результатами виїзної семінар-наради рекомендовано забезпечувати додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки працівниками Городоцького РЕМ та Хмельницького міського РЕМ під час організації та виконання робіт в діючих електроустановках.