gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам філії «Старосинявський райавтодор» – про переваги задекларованих трудових відносин

14 грудня 2021

Посадовими особами відділу з питань додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Хмельницькій області під час зустрічі з працівниками філії «Старосинявський райавтодор» ДП «Хмельницький облавтодор» надано практичні поради щодо найбільш ефективного використання законодавства про працю.

Інспектори праці наголосили на необхідності дотримання вимог законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин, оплати праці найманих працівників, забезпечення їх прав на здорові та безпечні умови праці, на відпочинок, на загальнообов’язкове державне соціальне страхування тощо.

Адже, працівникам, чия праця задекларована гарантовано: гідні та безпечні умови праці; виконання посадових обов’язків; нормований робочий час; оплачувані відпустки; можливість навчатися; регулярна зарплатня не нижче за мінімальну; захист від необґрунтованих штрафів; захист від незаконного звільнення; страхові виплати в разі непрацездатності.

Окремо акцентовано на ризиках неофіційної зайнятості, зокрема на штрафних санкціях, які чекають на роботодавця у випадку виявлення порушень законодавства про працю.