gov.ua Державні сайти України
Пошук

Волинь: про дії роботодавця та працівника у разі настання нещасного випадку говорили в ефірі ТРК «Аверс»

14 грудня 2021

Вчора, 13 грудня, гостею студії у передачі “Проблема – Рішення”, що виходить в ефір на ТРК “Аверс” була перший заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області Оксана Рубльова.

Говорили про стан виробничого травматизму на підприємствах області за 11 місяців 2021 року, зокрема, Оксана Рубльова наголосила, що в регіоні травмовано 122 особи. Зменшилася кількість смертельних нещасних випадків: якщо у минулому році було 11, то за аналогічний період цього смертельно травмовано 7 осіб.

Зосередилася на найбльш резонансних нещасних випадках, які сталися протягом року:

– падіння кліті з працівниками на нижній приймально-відправний майданчик клітьового ствола у  ВП «Шахта №9 «Нововолинська». Тоді травми різного ступеня важкості отримали 11 працівників;

– на нещасному випадку, який стався в деревообробному цеху у м.Володимир-Волинський, коли під час прибирання рука працівниці потрапила на циркулярні пили працюючого фрезерного верстата, внаслідок чого сталася травматична ампутація правого передпліччя. У вересні поточного року у цього ж підприємця був аналогічний нещасний випадок. Працівник, який був фактичного допущений до роботи без укладеного трудового договору, отримав травматичну ампутацію правої кисті.

Наголосила на обов’язковому додержанні вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.