gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: з працівниками КНП «Хмельницька обласна лікарня» говорили про профілактику виробничого травматизму в лікувальних закладах

13 грудня 2021

З метою профілактики виробничого травматизму в лікувальних закладах фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено семінар для працівників КНП «Хмельницька обласна лікарня».

Під час семінару обговорено проблемні питання щодо безпечної експлуатації кисневих балонів і систем трубопроводів з киснем. Зокрема, стосовно їх безпечного транспортування, зберігання та перевезення порожніх балонів, а також стосовно їх експлуатації, ремонту та технічного обслуговування.

Наголошено на обов’язковому призначенні відповідальних осіб за безпечну експлуатацію кисневого обладнання та ніякому разі не допускати до обслуговування кисневих балонів працівників, які  не мають відповідного посвідчення та не пройшли медогляд, навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Роз’яснено вимоги охорони праці задля безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки, дій працівників та посадових осіб в разі настання нещасного випадку на виробництві.

За результатами семінару працівникам КНП «Хмельницька обласна лікарня» рекомендовано забезпечувати дотримання посадовими особами та працівниками закладу вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, а також розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму.