gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам закладів охорони здоров’я наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації кисневого обладнання

02 грудня 2021

Інспекторами Управління Держпраці у Хмельницькій області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота у медичних закладах з метою попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Наразі представниками Управління Держпраці відвідано 18 закладів охорони здоров’я області, які використовують медичний кисень.

Під час зустрічей  з відповідальними працівниками медичних закладів наголошено на основних вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Роз’яснено вимоги до кисневих балонів, їх безпечного транспортування, зберігання та перевезення порожніх балонів, а також стосовно їх експлуатації, ремонту та технічного обслуговування.

Посадовці акцентують увагу медичних працівників на небезпеках, що виникають при роботі з киснем, а також вимогах до підготовки працівників, що виконують роботи з відповідним  обладнанням, що працює під тиском.

У зв’язку із підвищеним рівнем захворюваності на Covid-19 та гострій потребі у використанні медичного кисню, а також з метою попередження нещасних випадків інспекторами УпрвлінняДержпраці у Хмельницькій області триває проведення інформаційних заходів у медичних закладах регіону.