gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: колективу ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж» роз’яснено питання правових норм з охорони праці

01 грудня 2021

Фахівці ГУ Держпраці в Одеській області взяли активну участь у семінарі з питань охорони праці з колективом ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж».

Посадовці поінформували учасників заходу щодо стану виробничого травматизму в енергетичній галузі Одещини. Підкреслили, що задля профілактики виробничого травматизму працівникам підприємства необхідно організовувати щорічне спеціальне навчання та перевірку знань нормативно-правових актів з питань охорони праці, наголосили на кваліфікованій організації інструктажів з питань охорони праці.

Представники ГУ Держпраці також ознайомили присутніх з основними вимогами Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів. Наголосили на необхідності належного утримання електрогосподарства на підприємстві, а також експлуатації  і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів. У зв’язку з цим було розглянуто питання щодо організаційних та технічних заходів для безпечного виконання робіт в електроустановках, видачі наряду-допуску, розпорядження.

Окремо було обговорено вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого ПКМУ від 17.04.2019 року № 337 (своєчасність надання повідомлень про гостре професійне захворювання, склад комісії, терміни розслідування, відповідальність роботодавця за порушення вимог Порядку тощо).