gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вінниччина: з працівниками ТОВ «ДАГАЗ-7» проведено нараду щодо порядку атестації робочих місць за умовами праці

30 листопада 2021

Сьогодні, 30 листопада, посадовці сектору з питань експертизи умов праці та відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Вінницькій області провели нараду з працівниками ТОВ «ДАГАЗ-7», що спеціалізується на вантажних перевезенях, щодо порядку, мети та періодичності проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Під час заходу головні інспектори роз’яснили посадовим особам і працівникам підприємства щодо надання пільг та компенсацій за роботу в несприятливих умовах праці, а саме надання щорічної додаткової відпустки, доплати до тарифної ставки (посадового окладу), а також підстав для призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Фахівці Управління Держпраці надали розяснення присутнім щодо вимог законодавства з питань атестації робочих місць за умовами праці. Наголосили на тому, що атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначається наказом по підприємству, установі чи організації у строки, передбачені колективним договором, але не рідше ніж один раз на 5 років, а також поінформували присутніх щодо змін, які відбулись у законодавстві про працю та інших законодавчих актах. Зокрема наголосили на відповідальності, що передбачена законодавством за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.

За результатами наради було вирішено інформацію від Управління Держпраці взяти до уваги та провести детальний аналіз стану атестації робочих місць за умовами праці на зазначеному підприємстві.