gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: проведено планову перевірку Мринського ВУПЗГ АТ «Укртрансгаз»

30 листопада 2021

Відповідно до Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань праці на 2021 рік посадові особи Управління Держпраці у Чернігівській області під головуванням начальника Управління Миколи Глущенка провели планову перевірку додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці під час здійснення господарської діяльності Мринського виробничого управління підземного зберігання газу АТ «Укртрансгаз».

Під час перевірки встановлено, що поточні ремонти обладнання Червонопартизанського підземного сховища газу виконуються відповідно до графіків у встановлені терміни, забезпечено належні заходи контролю за системою протикорозійного захисту. На підприємстві розроблені необхідні положення, інструкції та інші акти з охорони праці, що діють в межах підприємства та встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників у виробничих приміщеннях, робочих місцях відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці.

Служба охорони праці на підприємстві функціонує на належному рівні, проводяться навчання та перевірка знань з охорони праці працівників та спеціалістів з охорони праці у відповідності до вимог чинних нормативно-правових актів.

Втім, за результатами перевірки виявлено низку порушень нормативно-правових актів з охорони праці, складено відповідний акт, видано обов’язковий до виконання припис щодо усунення виявлених порушень. П’ятьох посадових осіб підприємства, які допустили порушення, притягнуто до адміністративної відповідальності.

Спілкуючись з керівним та інженерно-технічним складом Мринського ВУПЗГ, начальник Управління Микола Глущенко відзначив високий рівень забезпечення додержання вимог законодавства щодо гарантії прав працівників у галузі охорони праці, а також наголосив на особистій відповідальності як керівництва, так і кожного працівника, застворення безпечних умов праці під час виробничого процесу задля збереження здоров’я і життя працюючої людини.