gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: посадовцями Управління Держпраці проводяться заходи щодо детінізації праці іноземців

29 листопада 2021

Посадовцями Управління Держпраці у Хмельницькій області продовжується проведення заходів щодо детінізації праці іноземців за дорученням Прем’єр-міністра України.

При проведенні зазначених заходів контролю підлягають питання законодавства про працю та про зайнятість населення. Зокрема, перевіряється оформлення трудових відносин із іноземними працівниками, виконання працівником роботи, яка передбачена трудовим договором, розмір мінімальної заробітної плати для іноземного працівника та загалом умови використання праці іноземців згідно законодавства

Під час проведення заходів особлива увага приділяється відповідності умов праці іноземного працівника умовам, що зазначені у дозволі на використання праці іноземця.

За результатами перевірок у разі виявлення порушень вживаються заходи, що передбачені законодавством щодо притягнення суб’єктів господарювання до відповідальності!

Реалізація позапланованих заходів дозволить забезпечити дотримання прав і соціальних гарантій іноземних громадян, які працюють в Україні, зменшити кількість фіктивних контрактів та припинити діяльність роботодавців у сфері нелегальної міграції.