gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині під час засідання обласної комісії розглянуто стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах

26 листопада 2021

Заступник начальника управління-начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб та інших нормативно-правових актів ГУ Держпраці у Харківській області Наталія Фірсова взяла участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Під час засідання було зазначено, що завдяки  вжитим заходам з початку листопада 2021 року ліквідовані борги на 6 підприємствах на  загальну суму 20 млн грн, скорочені на 17 підприємствах – на 13,9 млн грн.

Керівники КНП «Валківська центральна районна лікарня», ТОВ «Мєзєнцев» та ТОВ «Мадег» звітували про ліквідацію боргів із заробітної плати.

У свою чергу керівники підприємств-боржників комунальної форми власності: КП «Обласний інформаційно-технічний центр», КП Харківський міський центр нерухомості, КП «Жилсервіс» Первомайської міської ради, КП «Салтівводоканал» та КП «Водопровідно-каналізаційне підприємство Покотилівської селищної ради» проінформували присутніх щодо причин наявності боргів та заходів, що вживаються для їх ліквідації.

Всіх керівників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручено вжити заходів для погашення боргів по єдиному соціальному внеску та з відшкодування пільгових пенсій.

Також надано відповідні доручення членам обласної комісії щодо сприяння у вирішенні питання погашення боргів із заробітної плати на підприємствах.