gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині відбувся вебінар стосовно активізації дій соціальних партнерів щодо недопущення застосування незадекларованої праці

23 листопада 2021

Сьогодні, 23 листопада, на Вінниччині відбувся вебінар на тему: «Активізація дій соціальних партнерів щодо недопущення застосування незадекларованої праці», в рамках реалізації угоди між обласною Федерацією профспілок та Управлінням Держпраці у Вінницькій області про взаємодію у здійсненні державного нагляду і громадського контролю за додержанням законодавства про працю та охорону праці  на 2021 – 2026 роки. Відкрили захід начальник Управління Держпраці Володимир Марунько та Голова обласної Федерації профспілок Микола Колесник.

Захід відбувся у режимі онлайн, на інтернет-платформі Zoom. У вебінарі взяли участь представники органів місцевого самоврядування та профспілкових організацій регіону.

Про трудові відносини, зокрема нелегальну зайнятість у неформальних та формальних секторах економіки, місцеве самоврядування та відповідальність за подачу недостовірної інформації, а також важливе питання стосовно протидії торгівлі людьми розповіли посадові особи Управління Держпраці: заступник начальника Управління Держпраці Сергій Гаєв, начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Сергій Товпига та заступниця начальника відділу – Валентина Партій. Щодо актуальних змін в законодавстві про працю розповів головний правовий інспектор праці апарату Федерації профспілок Вінницької області – Вадим Шевчук.

На завершення заходу, учасники дійшли висновку, що тісна взаємодія соціальних партнерів сприяє посиленню ефективності державного нагляду і громадського контролю за додержанням роботодавцями законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, законодавства про працю, зайнятості населення, загальнообов’язкового державного соціального страхування тощо.