gov.ua Державні сайти України
Пошук

Закарпаття: про ризики незадекларованої праці та її наслідки – колективу готельного комплексу «Квітка Закарпаття»

23 листопада 2021

У селі Поляна на Свалявщині сельчани вже активно готуються до відкриття зимового сезону. У цей період власники місцевих курортів, готелів та ресторанів зазвичай збільшують кількість обслуговуючого персоналу. Тому фахівці Управління Держпраці вирішили нагадати роботодавцям законодавчі вимоги щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Днями посадовці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці прочитали тематичну лекцію для керівницта та колективу готельного комплексу «Квітка Закарпаття», що розташований на території бальнеологічного курорту «Сонячне Закарпаття».

Працівникам закладу було акцентовано, що працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті. 

Окремо було наголошено, що незадекларовані трудові відносини є не лише можливим важелем тиску роботодавців на працівників, а й наражають підприємців на ризик отримати некваліфіковані кадри.