gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині триває проведення позапланових заходів контролю щодо безпечної експлуатації автозаправних станцій

17 листопада 2021

Посадовими особами Управління Держпраці у Хмельницькій області продовжується  проведення перевірок автозаправних станцій у складі міжвідомчих регіональних груп зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним в регіоні.

Під час проведення заходів контролю першочергово звертається увага на наявність дозвільних документів та декларацій відповідності на виконання робіт з підвищеною небезпекою, кількість машин, механізмів, устатковання та наявність дозволів на їх експлуатацію, проведення ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки.

Крім того, перевіряється проведення навчання працівників з питань охорони праці та забезпечення їх засобами індивідуального та колективного захисту, а також спецодягом та спецвзуттям призначеним для роботи в вибухонебезпечному середовищі.

В ході проведення відповідних заходів працівникам АЗК надають технічні консультації на робочих місцях з питань охорони праці та промислової безпеки.

Звертається увага працівників на обов’язковомудотриманні вимог безпеки при експлуатації потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, а також під час приймання, зберігання палива та заправлення ним автотранспортних засобів.