gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам ТОВ «Поділляпромгаз ЛХЗ» наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів

08 листопада 2021

З метою запобігання виникненню нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів посадовцями Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено семінар для працівників ТОВ «Поділляпромгаз ЛХЗ».

В ході семінару роз’яснено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації кисневих балонів, їх безпечне транспортування, зберігання та перевезення порожніх балонів, а також їх ремонт та технічне обслуговування.

Наголошено, що до обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення. Крім того, керівник підприємства наказом призначає відповідальних працівників:

– за справний стан і безпечну експлуатацію кисневих трубопроводів, посудин, що працюють під тиском та балонів;

– за транспортування, здачу під наповнення і отримання наповнених кисневих балонів (експедитор).

Роз’яснено вимоги до розміщення кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем, а також їх зберігання, ремонту та технічного обслуговування. Відтак, балони з киснем можуть зберігатись як у спеціальних приміщеннях, так і на відкритому повітрі. В останньому випадку вони повинні бути захищені від атмосферних опадів і прямих сонячних променів.

Охарактеризовано стан виробничого травматизму та звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій.

За результатами семінару працівникам рекомендовано здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства.