gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: питання випадків травмування працівників внаслідок ДТП обговорено під час міжвідомчої наради в ХОДА

05 листопада 2021

Посадові особи ГУ Держпраці у Харківській області взяли участь у міжвідомчій нараді під головуванням начальника Управління транспорту Харківської обласної державної адміністрації Володимира Наконечного.

Учасниками заходу стали представники Укртрансбезпеки, ГУ Нацполіції, Управління патрульної поліції, керівники автостанцій та представники перевізників Харківщини.

Під час наради обговорено механізм перевезення пасажирів з дотриманням встановлених правил на період карантину та проведення вакцинації працівників підприємств.

Також присутніх було проінформовано щодо результатів проведеного аналізу обставин і причин настання нещасних випадків та кількості загального травматизму працівників внаслідок ДТП за 9 місяців 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Наголошено на персональній відповідальності керівників суб’єктів господарювання у частині порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та Правил дорожнього руху.

Окрім зазначених питань акцентовано на легалізації перевізників, дотриманні вимог законодавства про працю, зокрема оформлення трудових відносин до початку роботи працівника.

Було вирішено посилити співпрацю територіальних органів Держпраці, Укртрансбезпеки та Нацполіції з суб’єктами господарювання-перевізниками шляхом здійснення низки заходів щодо дотримання протиепідемічних обмежень, попередження захворюваності на COVID-19 та недопущення випадків травмування працівників внаслідок ДТП.