gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: працівникам обласної наукової бібліотеки роз’яснено вимоги законодавства щодо діяльності системи управління охороною праці

03 листопада 2021

Фахівці ГУ Держпраці взяли участь у проведенні засідання круглого столу в КУ «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені М.С.Грушевського» для працівників закладу. Тема заходу: «Створення системи управління охорони праці у закладі культури».

Учасників засідання було поінформовано про основні вимоги Закону України «Про охорону праці», зокрема, щодо зобов’язань, покладених на роботодавця згідно зі статтею 13 Закону України «Про охорону праці»: створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умов праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Також було зазначено, що з метою забезпечення ефективного  функціонування системи управління охороною праці комунальні установи повинні дотримуватися основних вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці. З цього приводу увагу присутніх було зосереджено на вимогах Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, Положення про розробку інструкцій з охорони праці, Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, а також інших нормативно-правових актів з охорони праці.