gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: під час засідання робочої групи проаналізовано результати роботи щодо зниження рівня незадекларованої праці в області

29 жовтня 2021

В Управлінні Держпраці у Хмельницькій області відбулося чергове засідання робочої групи щодо зниження рівня незадекларованої праці в області.

Під час засідання проаналізовано результати проведеної роботи за 9 місяців поточного року щодо зниження рівня незадекларованої праці в області.

Участь у засіданні взяли: представники Управління Держпраці, Федерації профспілок області, Державної податкової служби, Пенсійного фонду України, Центру зайнятості, Управління Укртрансбезпеки, Держпродспоживслужби, Національної служби посередництва та примирення, сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУ Нацполіції.

Під час засідання обговорено виконання Плану інформаційних та інспекційних заходів Управління Держпраці у Хмельницькій області у 2021 році з питань запобігання використанню незадекларованої праці. Зокрема, члени робочої групи позитивно оцінили проведену роботу щодо подолання незадекларованої праці в галузях торгівлі та легкої промисловості, громадського харчування та діяльності готелів.

Впродовж 9 місяців 2021 року інспекційними відвідуваннями Управління з питань незадекларованої праці було охоплено 375 суб’єктів господарювання, в ході 332 заходів встановлені порушення порядку оформлення трудових відносин відносно 1144 осіб.

За наслідками інспекційної кампанії з питань праці спостерігається тенденція до щомісячного збільшення кількості поданих повідомлень про прийом найманих працівників.

В цьому році підтвердили свою ефективність та дієвість попередньо підготовлені групові (значна кількість інспекторів) виїзди в регіони області до суб’єктів господарювання певної галузі, виду діяльності (наприклад, готельно-ресторанний бізнес, торгівля на ринках, надання авто-сервісних послуг, мережеві заклади та об’єкти торгівлі тощо), а також залежно від сезонності діяльності.

За результатами засідання учасниками напрацьовано ряд узгоджених пропозицій щодо подальшої співпраці, які будуть використані при розробленні Національного плану спільних дій щодо зниження рівня не задекларованої праці на 2022 рік.