gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: за сприяння ГУ Держпраці легалізовано працю 9 працівників

28 жовтня 2021

За результатами проведених у вересні інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері організування відпочинку та розваг, у сфері виробництва верхнього одягу, інспекторами праці ГУ Держпраці керівникам були надані приписи щодо усунення виявлених порушень, зокрема щодо забезпечення офіційного працевлаштування найманих працівників.

У жовтні суб’єкти господарювання надали письмові відповіді та документи, що підтверджують виконання вимог приписів, дотримання процедури оформлення трудових відносин з 5 найманими працівниками, а саме: накази про прийняття працівників на роботу, копії їх трудових договорів та повідомлень про прийняття на роботу з квитанціями податкової служби.

Також було додатково повідомлено, що 4 особи, які були присутні під час інспекційних відвідувань та виконували певні трудові функції, були офіційно працевлаштовані у іншого суб’єкта господарювання, який здійснює діяльність у цьому ж орендованому приміщенні. Зазначена інформація була підтверджена даними з Порталу Електронних Послуг ПФУ.

Таким чином, за сприяння ГУ Держпраці у Харківській області було поновлено права 9 найманих працівників на легалізацію своєї праці, забезпечення соціальних прав та гарантій, визначених законодавством.