gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині підписано угоду про взаємодію у здійсненні державного нагляду і громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці та соціальне страхування

25 жовтня 2021

Сьогодні, 25 жовтня, начальник Управління Держпраці Володимир Марунько взяв участь у робочій зустрічі, під час якої між Управлінням Держпраці у Вінницькій області, Федерацією профспілок області та Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області було підписано угоду про взаємодію у здійсненні державного нагляду і громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці та соціальне страхування на 2021-2026 рр.

Так, під час робочої зустрічі Володимир Марунько зупинився на питаннях державного нагляду та громадського контролю щодо виявлення порушень законодавства про працю та охорони праці. Голова ФПО Микола Колесник наголосив, що одним із важливих напрямів соціальної політики профспілок є турбота про належні, безпечні і здорові умови праці своїх спілчан.

В свою чергу, заступник начальника Управління виконавчої дирекції ФСС у Вінницькій області Віталій Яворський ознайомив присутніх з інформацією про стан виробничого травматизму за 9 місяців 2021 року та заходами проведеними страховими експертами щодо його профілактики.

В умовах сьогодення, коли на державному рівні проведення перевірок підприємств, організацій та установ області з питань охорони праці наглядовими органами обмежується, роль громадського контролю з цього питання є однією з головних ланок профілактичної роботи щодо попередження нещасних випадків та професійних захворювань.