gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам закладів освіти роз’яснено основні вимоги безпеки під час експлуатації котелень та опалювального обладнання

25 жовтня 2021

Посадовими особами Управління Держпраці у Хмельницькій області з працівниками закладів освіти Старокостянтинівської міської ради проведено семінар-нараду перед початком опалювального сезону на тему: «Безпечна експлуатація котелень та опалювального обладнання».

В ході семінар-наради роз’яснено вимоги та зміни до законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки по навчальних закладах.

З присутніми обговорено вимоги безпеки під час опалювального сезону та експлуатації котелень в навчальному закладі. Так як, під час опалювального сезону в навчальних закладах з’являється висока ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, причинами яких є недотримання вимог безпеки з питань охорони праці.

Наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації котелень та опалювального обладнання, а саме: дотримуватися вимог професійного добору та кваліфікації операторів котелень, проводити технічні огляди та експертні обстеження котлів, організовувати технічне обслуговування, тощо.

Рекомендовано здійснювати постійний контроль зі сторони адміністрації навчального закладу за дотриманням працівниками вимог нормативних актів з питань охорони праці, так як це дозволить запобігти нещасним випадкам та професійним захворюванням у навчальному закладі, збереже життя і здоров’я працівників у процесі виконання трудових обов’язків.