gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам КП «Міськтепловоденергія» наголосили на вимогах охорони праці під час опалювального сезону

22 жовтня 2021

Додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час опалювального сезону та безпечний пуск обладнання в експлуатацію – основна тема семінару проведеного фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників КП «Міськтепловоденергія».

В ході семінару роз’яснено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації котелень та опалювального обладнання. Зокрема, правила, що стосуються експлуатації обладнання, що працює під тиском, безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками.

Обговорено питання щодо виконання робіт та експлуатації об’єктів з підвищеною небезпекою з дотриманням вимог охорони праці.

Висвітлено проблемні питання щодо суб’єктів господарювання, які надають послуги з централізованого опалення, гарячого водопостачання, водопостачання, водовідведення та з виробництва електроенергії.  

Звернуто увагу на вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я під час використання обладнання, що надається працівникам для виконання робіт.

Охарактеризовано стан виробничого травматизму та запропоновано перелік профілактичних заходів з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій.

За результатами семінару працівникам КП «Міськтепловоденергія» рекомендовано  посилювати контроль за трудовою дисципліною, виконувати заходизадля профілактики виробничого травматизму та впроваджувати на підприємстві ризико-орієнтовний підхід до системи управління охороною праці.