gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: з працівниками закладів охорони здоров’я говорили про основні аспекти та вимоги законодавства про працю

21 жовтня 2021

Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю та відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Хмельницькій області провели превентивні заходи з питань законодавства про працю в закладах охорони здоров’я.

Цього разу з інформаційними настановами інспектори Управління відвідали КНП «Дунаєвецьку багатопрофільну лікарню», КНП «Дунаєвецький центр ПМСД» та КНП «Старосинявську багатопрофільну лікарню».

Під час інформаційних заходів роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, неприпустимість допуску до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Наголошено, що у разі офіційного працевлаштування держава гарантує працівнику чітко визначені і закріплені трудовим договором умови праці (місце роботи, режим роботи, посадові обов’язки, заробітна плата); гарантовану заробітну плату у розмірі не менше ніж мінімально встановлена законодавством; страховий стаж для отримання допомоги на випадок безробіття, пенсії; право на оплачувані відпустки; право на оплату листка непрацездатності в разі хвороби тощо.

Окремо інспектори праці акцентували увагу на ризиках неофіційної зайнятості, зокрема на штрафних санкціях, які чекають на роботодавця у випадку виявлення порушень, та нагадали працівникам про соціальні гарантії, які гарантує задекларована праця.