gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам ПФ «Діта» – про основні аспекти законодавства про працю та попередження виробничого травматизму в будівельній галузі

19 жовтня 2021

Попередження виробничого травматизму та основні аспекти законодавства про працю – основна тематика семінару проведеного фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників та спеціалістів приватної фірми «Діта», що здійснює господарську діяльність у будівельній галузі.

В ході семінару приділено поглиблену увагу  основним аспектам трудового законодавства та новоприйнятим нормативно-правовим актам з охорони праці, що безпосередньо стосуються суб’єкта господарювання. 

Наголошено, що роботодавець, який має намір виконувати роботи з підвищеною небезпекою та експлуатувати обладнання, повинен забезпечити утримання його у справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного технічного обслуговування та технічного огляду.

Роз’яснено основні переваги використання задекларованої праці, як для роботодавця, так і для працівників. Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, пільги, якщо у працівника є малолітні діти.

Акцентовано увагу на ризиках неофіційної зайнятості, зокрема на штрафних санкціях, які чекають на роботодавця у випадку виявлення порушень, та нагадали працівникам про соціальні гарантії, які гарантує задекларована праця.

Охарактеризовано стан виробничого травматизму на підприємствах будівельної галузі Хмельниччини та звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій.