gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині погашення боргів із заробітної плати – на особливому контролі

11 жовтня 2021

У Хмельницькому у приміщенні управління праці та соціального захисту населення відбулося засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості та «тіньової» заробітної плати. Участь у засіданні взяв начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення Управління Держпраці у Хмельницькій області Віталій Роздорожний.

Основною метою зустрічі було обговорення проблемних питань діяльності роботодавців Хмельницької міської територіальної громади, пошук шляхів для їх вирішення, зокрема напрацьовано шляхи підняття рівня заробітної плати та своєчасність її виплати.

На засідання запрошені керівники усіх 8 підприємств-боржників регіону задля налагодження діалогу між владою та бізнесом, а також контролю за станом погашення заборгованості.

За оперативною інформацією, станом на 01.10.2021 року заборгованість із заробітної плати була наявна на 8 підприємствах і становила 3 млн 519,2 тис. грн. Водночас 4 підприємства-боржники завдяки спільно вжитим заходам зменшили борги із заробітної плати.

Відзначено, що протягом 2021 року у переліку боржників перебувало 15 підприємств, 7 з них погасили борг повністю, на загальну суму 2 млн 407,5 тис. грн.

Зазначено, що комісією здійснюється постійний моніторинг погашення заборгованості на підприємствах-боржниках та контроль за виконанням графіків погашення заборгованості.

За підсумками засідання прийнято ряд рішень, направлених на поступове зменшення та ліквідацію боргів, підвищення рівня заробітної плати, легалізацію трудових відносин.