gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам ТОВ «ГерромІнвест Ярмолинці» – про основні вимоги безпеки під час збирання та зберігання бобових

07 жовтня 2021

Фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників ТОВ «Герром Інвест Ярмолинці» провели семінар з питань охорони праці під час збирання та зберігання урожаю бобових, зокрема сої.

В ході семінару акцентовано увагу працівників на виконанні Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві, вимогах безпечної експлуатації транспортних засобів та обов’язковому дотриманні рекомендацій з безпеки під час переробки та зберігання  сої.

Під час збирання сої буде задіяно багато с/г техніки, тому потрібно потурбуватись про те, щоб відповідальні та посадові особи пройшли навчання щодо дотримання вимог безпеки з охорони праці при проведенні польових робіт, а також для оперативного усунення виявлених недоліків і порушень.

Проаналізовано стан виробничого травматизму в сільськогосподарській галузі. Виокремлено основні причини травмування працівників – порушення трудової та виробничої дисципліни, недоліки у навчанні та інструктажі працюючих, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, порушення правил дорожнього руху, тощо.

Керівництву ТОВ «Герром Інвест Ярмолинці»рекомендовано забезпечувати постійний контроль з питань охорони праці та активізувати профілактичну роботу серед працюючих.